16 آذر 1393 - 15:35 شناسه خبر: 1336 نسخه چاپی

درآمدها و هزینه های هدفمندی یارانه ها در بودجه 94

حامل‌های انرژی سال آینده چقدر گران می‌شود؟

حامل‌های انرژی سال آینده چقدر گران می‌شود؟ درآمدها و هزینه های هدفمندی یارانه ها در بودجه 94
پیشنهاد درآمد 48 هزار میلیارد تومانی برای هدفمندی یارانه ها در سال آینده نشان می دهد که دولت هدف رسیدن به تورم 14 درصدی را با جدیت دنبال می کند.به گزا ...

پیشنهاد درآمد 48 هزار میلیارد تومانی برای هدفمندی یارانه ها در سال آینده نشان می دهد که دولت هدف رسیدن به تورم 14 درصدی را با جدیت دنبال می کند.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، دولت در لایحه بودجه سال 94 میزان درآمد هدفمندی ایرانه ها را 48 هزار میلیارد تومان پیشنهاد کرده است.

این رقم نسبت به میزان بودجه سال جاری هیچ تغییری را تجربه نکرده است اما با توجه به اینکه در سال جاری رقم 48 هزار میلیارد تومانی درآمد هدفمندی محقق نشده است، برای رسیدن به این رقم در سال آینده نیاز به افزایش قیمت حامل های انرژی خواهد بود.

برآوردها نشان می دهد در سال جاری درآمد هدفمندی یارانه ها حدود 43 هزار میلیارد تومان بوده است که برای رسیدن به رقم 48 هزار میلیارد تومان نیاز به افزایش 10 درصدی قیمت ها به طور میانگین خواهد بود.

قیمت آب، برق، گاز و بنزین در دور دوم هدفمندی یارانه ها توسط دولت یازدهم با افزایش قیمت مواجه شد.

دولت برای سال آینده تورم 14 درصدی را پیش بینی کرده در حالی که برای پایان سال جاری تورم 17 درصدی برآورد شده است.

افزایش جزئی قیمت حامل های انرژی در سال آینده یکی از راه های کنترلی دولت در راستای کاهش نرخ تورم خواهد بود.

بر اساس ارقام لایحه پیشنهادی دولت، میزان مبلغ پرداختی برای یارانه نقدی نیز بدون تغییر 42 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

بودجه هدفمندی

براساس تبصره 21 لایحه پیشنهادی بودجه 94 در اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها مصوب 15 / 10 / 88 به دولت اجازه داده می شود در سال 94 منابع مالی حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون مذکور و ردیف های یارانه ای این قانون را با استفاده از انواع روش های پرداخت نقدی و غیرنقدی به خانوارهای هدف و نیازمند توزیع و همچنین برای ارائه خدمات حمایتی و کمک به بخش تولید به شرح زیر اقدام نماید:

درآمد حاصل از اجرای مفاد مواد 1 و 3 قانون مذکور در سال 94 تا مبلغ چهارصد و هشتاد هزار میلیارد ریال تعیین می گردد.

منابع مذکور در بند الف و منابع مربوط به ردیف های یارانه ای از محل بودجه عمومی دولت مندرج در این قانون به شرح زیر هزینه می گردد:

تا مبلغ پنجاه و دو هزار میلیارد ریال در اجرای ماده 8 قانون هدفمند کردن یارانه ها برای کمک به بخش تولید، بهبود حمل و نقل عمومی و بهینه سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست

تا مبلغ چهل و هشت هزار میلیارد ریال به منظور اجرای بند ب ماده 34 قانون 34 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران

تا مبلغ چهارصد و بیست هزار میلیارد ریال به منظور پرداخت نقدی و غیرنقدی موضوع ماده 7 قانون هدفمند کردن یارانه ها اختصاص می یابد.

تا مبلغ سیزده هزار میلیارد ریال به منظور تامین بخشی از یارانه سود تسهیلات تامین مسکن حمایتی زوج های جوان، اقشار آسیب پذیر، روستاییان، ساماندهی مسکن در بافت های فرسوده، سکونتگاه های حاشیه شهرها و مسکن مهر

تا مبلغ ده هزار میلیارد ریال به منظور کمک به برنامه های اشتغال و جونان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها

جابه جایی تا ده درصد در موارد فوق مجاز است.

100 درصد منابع حاصل از افزایش قیمت برق و آب در سال های 93 و 94 به حساب خاصی نزد خزانه داری کل کشور واریز و بر اساس مفاد ماده 8 قانون هدفمندی یارانه به صنعت آب و برق اختصاص می یابد.

آئین نامه اجرایی این تبصره ظرف سه ماه توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و با همکاری وزارت خانه های امور اقتصادی و دارایی، نفت، نیرو، صنعت، راه، ورزش، تعاون تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد.

 

منبع: صدای اقتصاد